De verkoop van elektrische auto’s zit in de lift. Elektrisch rijden is de toekomst, waardoor het gamma steeds uitgebreider wordt. Twijfel je nog of een elektrische auto iets voor jou is? In deze blog zetten we de voordelen op een rijtje.
 

1. Milieuvriendelijker rijden

Elektrische auto’s stoten geen uitlaatgassen uit, wat uiteraard een pak beter is voor het milieu. Met de klimaatcrisis in het achterhoofd kunnen we met zekerheid zeggen dat elektrische auto’s ook in de toekomst een prominente plaats zullen innemen in de auto-industrie. Wie dat wil kan zijn elektrische auto trouwens thuis opladen met de energie van zijn zonnepanelen. Zo ben je zeker dat de energie van je auto volledig groen is en ga je elke dag vlot de baan op.

 

2. Er zijn fiscale voordelen verbonden aan een elektrische auto

Voor zelfstandigen of eigenaars van een vennootschap is niet alleen de aankoop van een elektrische wagen, maar ook het verbruik van elektriciteit om de wagen op te laden 100% fiscaal aftrekbaar. Daarnaast levert ook de aankoop en installatie van laadpalen een aanzienlijk belastingvoordeel op voor bedrijven. Niet alleen de bedrijven vallen in de prijzen: wist je dat je als particulier een fikse belastingvermindering kan krijgen bij de aankoop van een laadpaal?

 

3. Goedkoper de baan op

We moeten het je wellicht niet vertellen: de brandstofprijzen swingen de pan uit. Met een elektrische auto kan je de kosten sterk drukken, want elektriciteit is veel goedkoper dan diesel, benzine of LPG. Hoeveel goedkoper? De prijs om je auto op te laden ligt zowat de helft lager in vergelijking met een tankbeurt met de traditionele brandstoffen.

 

4. Minder onderhoud

In een elektrische wagen vind je geen verbrandingsmotor, maar een robuuste elektromotor. Die bevat minder bewegende onderdelen en zal dus ook heel wat trager verslijten dan een verbrandingsmotor. Het voordeel voor jou? Minder kosten hebt aan het onderhoud van je wagen. Klinkt goed, toch?

 

5. Een langere levensduur

Een elektrische wagen mag dan iets duurder zijn in aankoop, op lange termijn is dit zeker en vast een goede investering. Wie zijn accu goed verzorgt, mag rekenen op een compagnon de route die jarenlang meegaat.

 

6. Vlot parkeren

Dit mag dé reden niet zijn om de stap naar elektrische wagen te zetten, maar het is zeker en vast wel mooi meegenomen. Op heel wat parkings in België zijn intussen aparte parkeerplaatsen voorzien voor elektrische wagens.

 


 

Op zoek naar een betaalbare elektrische auto?

Garage Bossaert staat je met plezier bij in je zoektocht naar een stijlvolle elektrische wagen. We zijn officiële partner van MG Electric. Zowel voor particulieren als voor ondernemers die op zoek zijn naar een sterk merk voor hun bedrijfsfleet is MG Electric ideaal. Ook voor een vlot onderhoud van je elektrische wagen van gelijk welk merk, kan je bij ons terecht. Wil je meer weten? Contacteer ons gerust voor meer informatie of een proefrit.